De creatieve jeugd van Afrika: ​

Culturele en creatieve industrieën: een grote kans voor het Afrikaanse continent​

Een van de belangrijkste doelstellingen van Ozamba is het creëren en ondersteunen van projecten die gericht zijn op de ontwikkeling van het Afrikaanse continent. Afrika is het jongste continent ter wereld en dit vergroot de mogelijkheden voor sociale en economische groei voor de komende decennia. 

Een uitstekende manier om deze jonge bevolking te bereiken is door middel van sport en cultuur. Beide hebben algemeen erkende voordelen die universele waarden zoals respect en solidariteit bevorderen, en worden gebruikt als factor van sociale cohesie en integratie. 

Een onderzoek uit 2017 toonde aan dat slechts 2 miljoen banen gerelateerd aan de culturele en creatieve industrieën werden gecreëerd op het hele continent, wat neerkomt op 1,1% van het BBP van Afrika. De creatieve economie is een van de sectoren met de sterkste groei ter wereld. Er zijn talloze mogelijkheden, zoals het maken van films, film, het ontwikkelen van videogames, enzovoort. Deze mogelijkheden geven de volgende generatie een model dat past bij hun ambities en stellen hen in staat om de Afrikaanse cultuur te ontwikkelen en te exporteren. Met de medewerking van het hele continent heeft deze cultuur de wereld veel te bieden.

Het is met dit alles in gedachten dat Ozamba heeft besloten om haar expertisegebied uit te breiden en Ozamba Creative te lanceren. 

Ons doel is om ons netwerk en de opgedane kennis te gebruiken om de mogelijkheden op het Afrikaanse continent uit te breiden. Ozamba Creative is een wereldwijd communicatiebureau dat haar klanten ondersteunt door hun ideeën op strategische wijze om te zetten in tastbare resultaten. In de culturele en creatieve industrie wil het bureau de inkomsten uit culturele creatie verhogen, de promotie en toegang tot cultuur vergemakkelijken en sociale ongelijkheid bestrijden.