Het belang van carrièremanagement​

“De beste manier om de toekomst te voorspellen is deze te creëren” President Abraham Lincoln.

Een goed carrièreplan is uiterst belangrijk voor elke sporter, of het nu gaat om een professional of een jong talent. Bij Ozamba Sports zullen onze voetbalconsultants onze atleten niet alleen begeleiden tijdens hun reis, maar ook hun ervaring delen over wat er nodig is om succesvol te zijn.

Wij geloven dat alles begint met een goede opleiding. Een 13- of 14-jarige tiener die een professionele voetballer wil worden, moet begeleid worden, omdat technische, fysieke en mentale vaardigheden ontwikkeld moeten worden. De Ozamba Academy is de afdeling die verantwoordelijk is voor de volgende generatie atleten onder leiding van Aymar Moro Mve, het hoofd van de jeugdafdeling voetbal bij Ozamba Sports. Hij wees op het belang voor deze jonge spelers om voorbereid te zijn op de wereld van het professionele voetbal, die wacht aan het einde van hun vormingsperiode.  “Het verschil tussen een speler die assistentie heeft en de andere ligt in de consistentie van het werk.  Het is belangrijk om regelmatig hoge prestaties te leveren en te herhalen. Tegenwoordig zijn de meeste jonge spelers niet erg bestand tegen de inspanning. Dus met mijn op maat gemaakte trainingsprogramma laat ik ze kennismaken met de professionele wereld en train ik deze kinderen om de gewoonte te hebben om voortdurend te leren. 

We laten ze zien hoe belangrijk het is om dagelijks toegewijd te zijn aan hun professionele project om de resultaten te behalen die ze willen. Als ze geen professionele spelers worden, kunnen ze deze mentaliteit toepassen op een andere baan” We leggen ook de nadruk op vrouwenvoetbal en begrijpen dat er belangrijke verschillen zijn in het werken met vrouwen en mannen. Onze consultant Joy Wu legt uit wat er veel verder gaat dan de loonkloof. “Voor de vrouwenmarkt hebben de spelers andere tijden en behoeften, waardoor het een unieke markt is die zich nog veel moet ontwikkelen, maar een enorm potentieel heeft. Ze hebben er lange tijd alleen voor gestaan, dus nu meer dan ooit is het delen van duidelijke informatie en het snel veranderen van omgevingen de sleutel tot het opbouwen van sterke relaties op basis van vertrouwen. Omdat ik een vrouw ben die ook in deze voetbalwereld heeft geleefd, is het makkelijker om met de speelsters te communiceren en ze niet alleen op het veld te laten ontwikkelen, maar ze ook te helpen begrijpen wat hun macht en invloed is om deze omgeving te veranderen en te verbeteren, wat alle vrouwelijke speelsters ten goede zal komen.”

Carrièremanagement moet verschillende gebieden van het leven van een atleet omvatten, zodat hij of zij niet in valkuilen trapt. We zien een atleet daarom als een holistisch persoon. Als voormalig voetballer en nu consultant legt Flávio Colasanti de verschillende aspecten van het leven uit waar een sporter hulp bij nodig kan hebben. “Wij zijn er om sporters te helpen in sectoren waar ze geen kennis van hebben. De diensten die we aanbieden zijn in de eerste plaats luisteren naar de wensen van de speler, zoals ambities en de landen waar ze willen spelen. Maar deze wereld draait niet alleen om voetbaladvies, maar ook om juridisch, voedingsadvies en fysiek advies. Een carrière is kort, dus we moeten ook hun volgende stappen plannen en hun overgang naar een nieuwe wereld soepel laten verlopen”.