Klimaatverandering en het Olympisch Comité​

Het Internationaal Olympisch Comité – IOC neemt belangrijke stappen in de aanpak van klimaatverandering door middel van de inaugurele IOC Climate Action Awards.

Dit initiatief is bedoeld om de inspanningen van atleten, internationale federaties en nationale Olympische comités in de strijd tegen klimaatverandering binnen de sportgemeenschap te erkennen en te vieren. De categorieën zijn: duurzaam reizen, innovatie en pleitbezorging voor atleten.
Dit initiatief geeft een krachtige boodschap af aan de wereld – sport kan een drijvende kracht zijn voor positieve verandering in de strijd tegen klimaatverandering en we moeten allemaal inspiratie opdoen en ons steentje bijdragen aan het behoud van de planeet voor toekomstige generaties.
Felicitaties aan alle kandidaten voor hun opmerkelijke inspanningen en bijdragen, terwijl ze de weg blijven wijzen naar een groenere toekomst voor sport en onze planeet.