Wat gebeurt er in het vrouwenhockey?​

De recente sluiting van de Professional Women’s Hockey Federation (PHF) heeft geleid tot bezorgdheid en vragen over de toekomst van vrouwenhockey.
Laten we eens kijken naar wat we op dit moment weten over de sluiting van de PHF. We zullen ook ingaan op de details van de aankomende professionele vrouwenhockeycompetitie die ervoor in de plaats komt.

De Professional Women’s Hockey Players’ Association (PWHPA) heeft de PHF overgenomen om een verenigde vrouwenhockeycompetitie te creëren. Dit komt als een verrassing aangezien de PWHPA eerder tegen samenwerking was.
Een belangrijk aspect van de toekomst van vrouwenhockey is hoe deze overname de salarissen en contracten van speelsters zal beïnvloeden. Aangezien professionele atleten afhankelijk zijn van hun inkomsten om zichzelf en hun families te onderhouden, kunnen veranderingen in eigendom belangrijke gevolgen hebben voor hun financiële stabiliteit. Op dit moment hebben spelers, stafleden en coaches niets, geen contract en geen baan. De aankomende profcompetitie gaat in januari 2024 van start, met zes teams uit Canada en de VS, terwijl supporters, spelers en sportfans nog steeds debatteren over de vraag of dit een goede of slechte oplossing is voor de toekomst van ijshockey.
Wat er gaat gebeuren is nog onzeker, maar we proberen je op de hoogte te houden en wat interne inzichten te vinden over hoe de gemeenschap op het nieuws reageert.