Silvio Berlusconi eerbetoon

Vandaag brengen we hulde aan het opmerkelijke leven en de nalatenschap van Silvio Berlusconi, die een ongelooflijke stempel heeft gedrukt op de voetbalwereld.

Berlusconi’s impact kan niet worden overschat. Meer dan dertig jaar lang was hij eigenaar van AC Milan en transformeerde hij de club in een grootmacht. Hij leidde de club naar 29 triomfen, waaronder 8 Italiaanse titels en 5 Champions Leagues. Zijn toewijding aan uitmuntendheid en meedogenloze streven naar succes hebben van AC Milan een echte voetbaldynastie gemaakt.

Daarnaast toont Berlusconi’s recente betrokkenheid bij Monza zijn blijvende passie voor de sport. In 2018 kocht hij de club, op dat moment militant in de Serie C. Na een moeizame start promoveerde AC Monza naar de Serie B en in 2022 bereikten ze de promotie naar de Serie A. Veel gerichte investeringen hebben de club naar het hoogste niveau van de Italiaanse competitie gebracht, wat opnieuw de ongelooflijke ervaring en het strategisch inzicht van Silvio Berlusconi, “il Cavaliere”, liet zien.