FIFA RSTP-bepalingen

De FIFA heeft nieuwe regels geïmplementeerd, de zogenaamde RSTP-bepalingen voor vrouwen, die zwangerschapsbepalingen bevatten om de rechten van vrouwen te beschermen.

De regels zijn bedoeld om het dilemma van het kiezen tussen gezin en sport weg te nemen en om zwangere vrouwen alternatieve diensten aan te bieden. Ondanks het gebrek aan handhaving in sommige landen, is dit een belangrijke stap voorwaarts voor vrouwenrechten. Er zijn al enkele opmerkelijke zaken geweest, zoals de succesvolle claim van voetbalster Sara Bjork, die tijdens haar zwangerschap niet haar volledige salaris kreeg uitbetaald. De voetbalindustrie moet blijven investeren in vrouwenvoetbal en faciliteiten verbeteren om gelijke behandeling als mannen te bereiken. De rol van FIFA-agenten is cruciaal, omdat zij professionele diensten leveren die verder gaan dan contractonderhandelingen.